Thermo függöny

Még a legmagasabb besorolású ablakok is lehetőséget adnak arra, hogy a kinti levegő beszivárogjon az otthonunkba. A thermo függöny télen nagymértékben hozzájárul a helyiségek energiagazdaságos fűtéséhez, továbbá stílusos megjelenésével fokozza a tér esztétikai értékét. Ám van néhány szempont, amit érdemes betartani, ha úgy döntünk, hogy thermo függönyökkel szereljük fel otthonunk vagy egy munkahely, szálláshely irodáit, szobáit. 

A thermo függöny ideális hőszigetelő bármely nyílászáró esetén

A thermo függöny a maximálás hatásfokot akkor éri el, ha teljes mértékben eltakarja az ajtót vagy ablakot és egy kicsit túl is nyúlik rajta. Érdemes akkora méretben elkészíttetni, hogy a padlóig érjen, így lesz ugyanis tökéletes a hőszigetelés. Másrészt érdemes legalább két vagy három szövetréteggel számolni, és ha középen elválasztott megoldást tervezünk például az ablakok esetén, kalkuláljuk bele azt is, hogy teljesen behúzva legyen átfedés a két függönyön. Ezt leszámítva is fontos, hogy a nyílászáró méretének 2-2,5 szeresével számoljunk a thermo függöny esetén.

Mivel speciális, többrétegű szövetből készül, a függöny súlya is nagyobb, mint egy egyszerű szatén vagy pamut függönyé. Fontos, hogy megfelelő karnist válasszunk a felszereléshez és azt az előírásoknak megfelelő csavarral fúrjuk a falba vagy a mennyezetbe. 

A hőszigetelésen kívül a thermo függöny előnye, hogy számos gyönyörű színárnyalatban kapható, finom, lágy tapintása pedig növeli a komfortérzetet. Hosszú távú használat esetén persze porosodhat, ám mosógépben mosható. Gyerekszobában, hálószobában, irodában, tanteremben, közösségi terekben is ideális megoldás, ha szeretnénk a fűtési számlán spórolni, miközben kifinomult és látványos stílus kialakítása a cél.

A thermo függöny nyáron is nagyszerűen használható

A nyári hónapokban azokban az órákban, amikor a legjobban tűz be a nap, tartsuk behúzva a függönyt, hogy ne melegedjen fel a tér. Ezzel nem csak komfortosabb lesz a hőérzetünk, de a légkondicionáló berendezést sem kell olyan gyakran és hosszan bekapcsolva tartani.