Szeánsz bűvészműsor, mentalizmussal fűszerezve

Németh Gábor, az egyik legfiatalabb és legtehetségesebb bűvész legújabb előadásával ismét ámulatba ejti a közönséget. A performansz alatt nem fogjuk tudni eldönteni, hogy amit látunk, az csupán illúzió, vagy a valóság. Vagy az egész csak szemfényvesztés lenne?

SZEÁNSZ – A gondolat ereje

Ez a címe ennek az izgalmas produkciónak. Ebben aztán valóban mindennel találkozhatunk. Visszavisz minket a múltba, a misztikum világába.

A misztika, a misztikus, a misztérium szavak azt jelentik, hogy lezárt szemek, vagy lezárt ajkak, azaz valami olyan dolog, amit szeretnék eltitkolni mások elől. Mivel a szem és a száj a külvilággal való kapcsolatteremtésre szolgál, ezek bezárásával kizárjuk a külvilágot és belvilágunkat sem engedjük a külvilág felé, ezáltal megteremtve a titokzatosságot, a misztériumot.

Ez egy nagyon ősi tudomány, már a görögök is alkalmazták, kutatták. Ebbe a világba pillanthatunk be, erről szól ez a fantasztikus bűvészműsor.

Mentalisták

Nézzük meg közelebbről egy kicsit, hogy mi is az a mentalizmus, kik a mentalisták.

A mentalizmus, azaz az elmével való gondolkodás szintén egy nagyon ősi előadóművészeti ág. A mentalisták olyan előadóművészek, akik különböző intellektuális jelenségeket teremtenek meg. Tehát a mentalizmus nem bűvészet, hanem inkább a mentalista játéka az emberi elmével.

Németh Gábornak sikerült ezt a két dolgot, azaz a bűvészetet és a mentalizmust ötvözni ebben a nagyon különleges bűvészműsorban.

Ebben az előadásban minden van, amit el tudunk képzelni, de az is, amit elképzelni sem tudunk. Gondolatolvasás, megérzések, szellemidézés.

Ezt tényleg látni kell!