Szakrális utazás önmagunk megtalálásához

Képzeljük el az alábbi képet: az éjszakai felhők mögül éppen csak kezd kikandikálni a nap, de már valahol a közelben, talán egy teaházban, vagy kint az óceán parton, az emberek halk és egyenletes hangon kántálnak, miközben a levegőben terjeng a tömjén illata.

Ha ezt az élményt átéljük, akkor a saját meggyőződésünk többé nem fog számítani. A buddhista hagyományok ilyen közelségben való megtapasztalása ugyanis egy kicsit közelebb visz minket azokhoz az egzisztenciális igazságokhoz, amelyekre sokan kíváncsiak.

De egy szakrális utazás Indiába nem csupán a különböző szertartások ad betekintést, hanem szuper programokban is részünk lehet.

Ellátogathatunk Karaikalba

Karaikal egy kikötőváros India délkeleti partvidékén, ahol annak a 63 szentnek az egyike élt, akik a hindu Shiva istennek szentelték magukat. Ő volt Karaikal Ammaiyar, aki a legnagyobb odaadásról tett tanúbizonyságot.

A városban egyébként számtalan híres templom megtalálható, köztük a Szaturnusz templom is, amely olyan erős hely, hogy a helyiek szerint, ha elhalad a templom felett egy műhold, akkor egy bizonyos ideig nincsen jeladás.

Részt vehetünk a Girivalamon

Ez egy híres spirituális ünnep, amely során több millió ember tesz meg 14 kilométert az Arunachala körül, hogy megtisztítsák a testüket, a lelküket és a szellemüket. A szent hegy körbejárásáról egyébként sokan úgy gondolják, hogy felér egy világkörüli úttal.

Eljuthatunk Rameswaramba, amelyet minden indiai igyekszik felkeresni életében egyszer

A dél-indiai Rameswaram sok zarándok számára olyan szent hely, mint az észak-indiai Varanasi. Ez a város ugyanis azok közé a kevés helyek közé tartozik, ahol a vaisnavizmus és a saivizmus egyaránt szent.

Ezek élmények olyan sorsfordítóak lesznek, hogy garantáltan egy másik szemüvegen keresztül látjuk majd a világot illetve önmagunkat, és teljesen más emberként érkezünk haza.