Spirituális utazás Peruba

Ha Dél-Amerika, akkor Peru, ahol a letűnt kor civilizációja üzen az utókor számára, ahol a legintenzívebben érezhetjük az energiát, hisz itt van a Föld egyik legerősebb energiaközpontja. Úgy tartják, hogy itt található a Föld köldökcsakrája, hiszen az inka főváros, Cuzconak a jelentése is ez, köldök.

Az inkák földje azért is nagyon különleges, mert itt a vallás alapját a Nap jelenti, emellett az itt élők csillagászati ismerete is kiemelkedő volt. Az inkák félelmetes ősi tudással rendelkeztek a Földről, a Napról, a csillagokról is. Hatalmas kőtömböket tudtak megmozgatni, megemelni, szállítani, formálni. Nem véletlen, hogy a kecsua indiánok a mai napig a földi energiában és a nap erejében bíznak.

Szertartások, tisztító gyakorlatok

Már az utazásunk kezdetén részesülhetünk a Pachamama szertartásban, melynek keretében megköszönjük, hogy Peru vendégszeretetét élvezhetjük. A szertartások végig kísérik utunkat.

A dohány szertartás egy olyan különleges és szent szertartás, melynek során a dohányból nyert esszencia segítségével a szertartáson részt vevők rezgésszintje egy sajátosan magas szintre emelkedik. Ennek hatására a jelenlévők életében mélyreható változások, gyógyulások, átalakulások történhetnek, a korábbi blokkok felszakadhatnak. Felébreszti a bennünk lévő fényt, és segít meglátni azt az igazságot, ami mindig is előttünk volt, de korábban azt mégsem láttuk. Mindez egy közös és intenzív munka eredménye során jöhet csak létre.

Fontos, hogy vigyünk magunkkal egy olyan tárgyat, amulettet, követ, amit mi választottunk ki, ami majd átveszi ezt a rezgést, és a későbbiekben a segítségünkre lesz.

A tisztító gyakorlat során átadhatjuk szorongásainkat, problémáinkat, aggodalmunkat, nehézségeinket a tűzben égő dohánynak.

A coca kintu szertartás keretében arra kérünk engedélyt, hogy megtapasztalhassuk a Szivárvány hegy varázsát. A Titicaca szertartás egy olyan köszönő szertartás, amikor a részt vevők a termésért adnak hálát.

A záró szertartás megtartása is egy hálaadás mind az öt elemnek a közösen átélt élményekért.

Szent helyek

Machu Picchu az inkák egyik szent helye volt, ma a világörökség egy része. Feltárása és helyreállítása folyamatosan történik. Több mint 150 épületből áll, és túlélte a spanyolok hódítását is. Valószínűsíthető azonban, hogy az európaiak által behurcolt betegségek miatt néptelenedett el.

Különlegessége, hogy bár Peruban gyakoriak a földrengések, ennek ellenére Machu Picchu épületei sértetlenek. Ennek az az oka, hogy habarcs nélkül épültek, ezért a kövek mozogni tudnak, és így kivédik a földmozgásokat.

Ollantaytambo egy igazán különleges város, ami megőrizte az igazi inka településszerkezetet, ezáltal megismertet minket azzal, hogy milyen volt az akkori várostervezés. Erődje is nevezetes, a spanyol hódítás ellen védte a várost. Ma is lakott település.

Ez a spirituális utazás Peruba megmutatja nekünk az ősi civilizációt, a romvárosokat, együtt lélegezhetünk a természettel, gyógyító hangfürdőben lehet részünk úgy, hogy közben a civilizáció vívmányairól sem kell lemondanunk, hiszen a szállodai ellátás osztályon felüli.