man in black and white star mask

Miért éri meg elektromos cigarettát használni?

Napjainkban az elektromos cigaretta egyre inkább kiszorítja a hagyományos cigarettát, hiszen nagyon sok pozitív tulajdonsága van. Egyre több ember érzi a dohányzás káros hatásait, ezért sokan szeretnének leszokni. Valljuk be, ez sem nem könnyű, sem nem egyszerű feladat. Tekinthetjük akár kihívásnak is.

Bár vannak, akik azzal poénkodnak, hogy könnyű leszokni, hiszen nekik már vagy százszor sikerült.

Azért, hogy ne kelljen százszor leszokni, csak egyszer, és az kitartson életünk végéig, ehhez is adhat segítséget az elektromos cigaretta.

Nikotinmentes e-liquid is elérhető

Ha áttérünk az elektromos cigarettára, akkor annak nikotin tartalmát mi magunk szabályozhatjuk. Tehát kezdhetünk egy olyan erősséggel, mint amit a hagyományos dohányzáskor megszoktunk, majd a nikotin-tartalmat fokozatosan csökkentve elérhetjük a teljes nikotin-mentességet. Így megmarad a dohányzás, a füstölés élménye, nikotin már nem jut a szervezetünkbe, csak az illatanyag marad meg.

Az élmény megmarad

Aki dohányzik, azt szinte lehetetlen meggyőzni arról, hogy ez mennyire káros a szervezetére, és nemcsak a saját, de környezete, hozzátartozói érdekében is jó lenne, ha abbahagyná a dohányzást. A dohányzás erős függőséget okoz, és ez gátolja a dohányosokat abban, hogy észszerűen tudjanak dönteni.

Az elektromos cigaretta használatával megmarad a dohányzás élménye, de anélkül, hogy egyéb káros anyag is bekerüljön a szervezetbe. A dohányzásnál nem a nikotin az, ami rombolja az egészséget és rákot okoz, hanem például a papír égése során keletkezett égéstermék az, ami nagyon káros. Magában a dohányfüstben több ezer káros anyag van, ezáltal nemcsak a dohányos egészsége, de a környezetében lévők is megbetegedhetnek.

Csak pára van benne

Ha valaki elektromos cigarettát szív, azzal a környezetében lévőket nem fogja arra kényszeríteni, hogy akaratlanul is beszívják a dohány füstjét, hiszen az e-cigi szívásakor csak pára keletkezik, így passzív hatással sem kell számolnunk és a ruhánk sem lesz büdös tőle. Analóg ciginél megfigyelhető, hogy a dohányosok inkább lemennek a ház elé vagy kimennek az erkélyre, az elektromos cigaretta pedig otthon a négy fal között is bátran használható, semmi sem veszi át a „szagot”, azaz ebben az esetben az illatot és nem sárgulnak a falak sem a nikotintól.

A társaság kedvéért

Sokan azt mondják, hogy csak a társaság miatt dohányoznak, mert jó egy kicsit lazítani, beszélgetni cigizés közben. Nekik kifejezetten ajánlott az elektromos cigaretta, mert így a káposzta is jól lakik, és a kecske is megmarad, azaz a jó társaság megvan, és az egészség is megmarad.