két iratrendező

Ma már pár kattintással beszerezhető az irodai iratrendező

Pár évtizeddel ezelőtt még lenyűgözve figyeltük a tévében, ahogy az amerikai filmekben az irodisták különféle iratrendező típusok segítségével iktatták be a főszereplő ügyes-bajos dolgait. Ha akkor használtak is hasonló rendezőket Magyarországon, azok szinte elérhetetlenek voltak, be kellett utazni értük a legközelebbi kisváros ügyeletes papírboltjába, és ott megvenni az elérhető darabokat. Modellválasztékról, fejlettebb típusokról, egyedi kívánalmakról természetesen szó sem volt.

Nagyot változott azóta a világ, és ezt részben az internet megjelenésének is köszönhetjük. Ma már elég megnyitni egy irodai webáruház oldalát, majd ott felkeresni az iratrendezők kategóriát. Ebben nagyon sokféle termékekkel találkozhatunk, melyet a kedvünk szerint személyre is szabhatunk.

Ha kiválasztottunk a nekünk szükséges darabokat, a futár akár már rövid időn belül ki is szállítja a kért dolgokat.

De miért olyan kedveltek a különféle iratrendezők?

Egy iroda élete sohasem állhat le, ez pedig gondos előre tervezést és készletezést igényel. Természetesen a rendelkezésre álló helyből sincs végtelen, ezért ehhez egy kis gyakorlat is szükséges, de azt senki sem vitathatja el, hogy amikor szükség van egy iratrendezőre, akkor annak a helyén kell lennie.

Szerencsére ezek a modern tároló- és iktató eszközök kis helyen is elférnek, hiszen egymásba fordíthatók, fektetve és állítva is lehet tárolni őket. Ha pedig egy újabbra van szükség belőlük, akkor elég lekapni róluk a fóliát, és máris munkára foghatók.

Egy modern iratrendezőnek pontosan ez az egyik legnagyobb szépsége: faék egyszerűségű, nem kell hozzá szaktudás, kis túlzással még egy kisgyerek is azonnal rájön a használatára. Viszont a benne tárolt iratokat védi a mindennapi élet behatásaitól, nem ritka, hogy több évtizedes irattárolók vannak felhalmozva a különböző iktatási helyeken.

Még egy hatalmas előnye van ennek az eszköznek, a hatalmas színválaszték. Az alap kék, sárga, zöld, piros színek kívül ma már a színskála minden eleme rendelkezésre áll, ezért a színkód alapú irattárolás bevezetésével egy további kapaszkodót nyújthatunk a munkatársainknak.