iPhone vs. Samsung készülékek

A iPhone vs Samsung készülékek az egyik leggyakrabban előforduló és legmegosztóbb vita, amelyben az emberek többségének már megvan a favoritja. Ám azok számára cseppet sem ilyen egyértelmű a választás, akik egyik márkához sem húznak igazán.

Ezért ők ahelyett, hogy engedének a személyes szeszélynek, inkább a megalapozottságra törekszenek a döntés során. Ebben a cikkben pedig ehhez próbálunk meg segítséget nyújtani.

Operációs rendszer

Korábban az iOS-t és az Android-ot leginkább úgy jellemezték, hogy az előbbi sokkal egyszerűbb, míg az utóbbi jobban testreszabható, és ezzel le is zárták a dolgot. De az utóbbi időben zajló kiélezett versenynek köszönhetően az évek során mindkettő fejlődött, és a Samsung Androidra épített One UI felülete már sokkal jobb felhasználói élményt nyújt.

Kamera

Bár a következetesség leginkább az iPhone-ok erőssége, de összességében azt lehet mondani, hogy a Samsung készülékek kifinomultabb és sokoldalúbb kamera élményt biztosítanak. Vagyis, ha szeretünk kísérletezni az újabbnál újabb kamera funkciókkal, akkor az utóbbiakat nekünk találták ki.

Akkumulátor minősége

Bár az iPhone készülékek alapjáraton nem rendelkeznek nagy akkumulátorral, de az iOS működésének alapját képező szoftver hatékonysága lehetővé teszi a minimális akkumulátor használatot, bármilyen alkalmazást is futtatunk rajta éppen.

A töltési sebességet illetően azonban az iPhone-oknak van még mit tanulnia. A MagSafe töltővel ugyanis majdnem három órába telik teljesen feltölteni a legújabb modelleket. Míg a Samsung adapterei közel egy óra alatt képesek feltölteni még a legnagyobb akkumulátorral rendelkező készülékeket is.

Természetesen ezt az összehasonlítást még számos egyéb pontban folytathatnánk, de véleményünk szerint már ez is egy átfogó képet ad arról, hogy melyik készülék miben jobb. Ez alapján pedig már mindenki el tudja dönteni, hogy megfelel-e a preferenciáinak vagy sem.