Hogyan vehetjük rá a gyerekeket, hogy többet igyanak?

A megfelelő hidratáltság hatással van a test minden részére. Javítja a keringést, a memóriát, a kognitív működést, valamint elősegíti a csontok és a fogak egészségének megőrzését. Ezért rendkívül fontos, hogy a gyermekeinknél minél korábban kialakítsuk az egészséges ivási szokásokat.

A probléma viszont az, hogy egyes gyerekeket hiába próbálunk arra sarkallni, hogy több folyadékot fogyasszanak, a próbálkozásaink általában kudarccal végződnek. De nem szabad feladni a dolgot, hiszen számos olyan módszer létezik, amellyel fenntarthatjuk a folyadékbevitelüket.

Csempésszünk az élménybe némi változatosságot!

A gyerekek hajlamosak hamar ráunni a dolgokra, így jó ötlet lehet, ha megpróbáljuk némi változatossággal feldobni az általuk elfogyasztott italokat. Szeretik például a Star Wars-t, lego rajongók, vagy kreatív típusok? Az interneten számtalan olyan szilikon formát találhatunk, amelyek segítségével szórakoztató jégkockákat készíthetünk.

Hívjuk segítségül a cuki mesefigurás gyerek kulacsokat is!

Egy olyan gyerek kulacs, amin egy cuki mesefigura látható szintén arra ösztönözheti a gyermekünket, hogy több folyadékot igyon. Ráadásul ezt mindig magánál tarthatja, így, ha megszomjazik, akkor nem a cukros üdítőkhöz vagy az egyéb egészségtelen italokhoz fordul majd. 

De ez a termék abból a szempontból is előnyös lehet, hogy a használatával kevesebb lesz a műanyag hulladék, mivel a gyermekünk nem palackozott italokat visz majd magával minden nap az iskolába.

Továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy a gyerek kulacs egyszerűen tisztítható legyen, és, ha valamilyen forró italt szeretnénk beletenni, akkor ennek a hőmérsékletét szinte egész nap képes legyen kellemesen tartani. Egy finom gyümölcsös tea vagy egy habos és krémes forró csoki ajándék lesz minden lurkó számára. A segítségükkel sokkal könnyebben veszik majd az akadályokat az iskolában.

Végül mutassunk példát!

Az egészséges ivási szokások megtanításának legfontosabb részét az jelenti, hogy követendő példát mutatunk a gyermekünk számára. A csemeténk ugyanis mindig figyel minket, és valószínűleg ugyanúgy fog cselekedni, mint mi. Vagyis, ha alig iszunk meg két pohár vizet egy nap, akkor nem várhatjuk el tőle, hogy ő ezzel ellentétesen cselekedjen. Nekünk kell példát mutatnunk azzal, hogy rendszeresen iszunk, és mindenhova visszük magunkkal a kulacsunkat!