Ezek lesznek 2023 legfelkapottabb lakberendezési trendjei

Ahogy a divat, úgy a lakberendezési trendek is folyton változnak. Az tetszetős design mellett a kényelem és a funkcionalitás igen fontos, ez a három szempont a legmeghatározóbb az interior világában. Aki most tervezi berendezni vagy átalakítani az otthonát, számos lehetőség közül választhat. Szakértők szerint a legjobb, ha egyes bútoroknál nem csak az esztétikumot figyeljük meg, hanem azt is, hogy hányféleképpen tudjuk felhasználni a mindennapi tevékenységeink során. 

Az utóbbi években megtanultuk, hogy jöhetnek olyan váratlan események az életben, amikor a lakásunk egyszerre ad otthont a munkahelyi feladatoknak, a tanterv szerinti oktatásnak és a megszokottnál sokkal több időt kell a négy fal között töltenünk. Emiatt kissé átalakult a lakberendezés világ. Egyre több olyan bútor bukkan fel az otthonunkban, ami korábban legfeljebb az irodában volt használatos. Ilyen az irodai szék, az íróasztal, ami sokszor a hálószobában kap helyet és nem árt, ha illeszkedik a lakberendezés egyéb elemeihez. 

2023-ban nagy szerepet kapnak a homedesign világában azok a bútorok, amelyek innovatívan használhatók, könnyen hordozhatók, szinte minden helyiségben tökéletesen mutatnak, ráadásul kényelmesek is. A babzsák nagyszerű lehetőségeket tartogat ezen a téren. Lehet belőle fotel, ágy, puff, kisasztal, kuckó a gyerekszobában, hangulatos olvasósarok, amit bárhol elhelyezhetünk a lakásban és szabadon változtathatjuk a helyét. Változatos formában készülhetnek a babzsák bútorok, a színek és a felhasznált anyagok sokszínűsége révén univerzális elemei a lakberendezésnek. 

A kényelem meghatározó elem marad

Ha már a színeket említettük, 2023-ban sem várható, hogy az élénk, neon színek betörnének a lakberendezés világába. Ehelyett a határozott színek, mint például a sárga, a zöld és a piros, valamint ezek árnyalatai dominálhatnak, egyben energetizálva a tereket és a benne élőket. A lakberendezési ötletek változatossága a következő időszakban is kedvez a lekerekített formáknak és a puha, komfortos elemeknek.