Choose your language:
H-1012 Budapest, Márvány u. 6. +36 (1) 6000 001

Történet

Budapest legrégebbi étterme, amely 1793-ban nyitotta meg kapuit és azóta is szünet nélkül működik. Az idők során sok jeles vendég megfordult, köztük a "legnagyobb magyarként" számon tartott Gróf Széchenyi István és kedvese Seilern-Anspang Crescence grófnő, akik 1836. február 4-én a krisztinavárosi templomban keltek egybe és onnan a Márványmenyasszony Étterembe mentek az esküvői mulatságra. Az 1920-1930-as években gyakran itt vacsoráztak a Budai Színkör művészei Honthy Hanna és kollégái, gyakran volt vendég Móricz Zsigmond és Kosztolányi Dezső is. Kiemelhető érdekesség, hogy az utca az étteremről kapta a nevét.

Többszöri felújítás és hozzáépítés után 1997-ben nyerte el mostani megjelenését. Így működik az árnyas vadgesztenyefákkal övezett hatalmas kerthelyiség grillterasszal.

25 éve Lakatos Miklós prímás és zenekara szolgáltatja a cigányzenét és gondoskodik a jó hangulatról.

A régi magyar kultúrát kedvelő vendégeinknek és a külföldi turisták részére folklór programmal (néptánc, ének) összekötött vacsora esteket szervezünk és tartunk. A mai vendéglő a régi Krisztinaváros vendéglátó hagyományait folytatja korszerű körülmények között.